Over mij

Mijn naam is Sierk Buwalda, geboren en getogen Fries met een drang om te creëren. Na de middelbare school ben ik naar de hotelschool in Zwolle gegaan waardoor ik voor stage terecht kwam bij sterrenrestaurant Kaatje bij de Sluis in Blokzijl. Daar raakte ik verknocht aan het vak. Ik leerde er prachtige technieken en bereidingen. De gerechten smaakten niet alleen heerlijk maar waren ook plaatjes voor het oog. Al snel kocht ik mijn eerste camera en begon de gerechten vast te leggen.  


De Kromme Dissel

Na Kaatje werkte ik bij Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag en kwam bij restaurant De Kromme Dissel in Heelsum terecht. Daar ben ik sinds 2005 souschef. Ik kreeg er van chefkok Tonny Berentsen de vrijheid om mijzelf te ontplooien, zowel op culinaire, maar ook op grafische vlakken. 

Naast koken houd ik me bezig met alle social-media, website en fotografie. Samen met topfotograaf Guido de Visser (www.visbooks.nl) hebben we drie Kromme Dissel kookboeken gemaakt en twee exemplaren van Lekker op z'n Liemers. Op deze manier leerde ik ook de fijne kneepjes van food-fotografie.   


Kookboeken

In 2016 ontstond het idee een nieuw kookboek te maken over de Gelderse streek De Liemers. Hierin nam ik  logischerwijs de fotografie voor mijn rekening. Samen met collega Tom Lamers trokken we de streek in en zijn bij verschillende ambachtelijke (boeren)bedrijven op bezoek gegaan. Hier hebben we met de streekproducten prachtige gerechten gemaakt. Dit jaar is deel twee gerealiseerd, genaamd ‘Onbegrensd’.  


Nieuwe uitdaging

Mijn werk als sous-chef in Michelinster-restaurant De Kromme Dissel combineer ik graag met SIERK CULINAIRE FOTOGRAFIE. Ik vind het gaaf om bij andere restaurants mijn opgedane fotografie-ervaring toe te passen. Wil je opvallende food- of bedrijfsfotografie? Heb je bijvoorbeeld een nieuw menu of (à la carte) kaart en wil je jouw creaties met professionele foto's op social media delen? Ik kan dat voor je doen!